Pčelarstvo Bogdanović

UKUS HERCEGOVINE


PČELARSKA  FARMA  BOGDANOVIĆ  MED

Proizvodnja vrhunskog meda i ostalih pčelinjih proizvoda je tradicija stara sedam decenija u porodici Bogdanović iz Trebinja. Tradicionalan pristup i način rada se prenosi sa generacije na generaciju, a jedini cilj jeste proizvodnja potpuno prirodnog meda vrhunskog kvaliteta. Naš med sakupljamo u okolini Trebinja i u selu Slivlja,koje se nalazi oko 25 kilometara iza Gacka na putu prema Nevesinju.To je  područje netaknute prirode bogate mnogim vrstama samoniklog ljekovitog bilja,3 km daleko od  najbližeg magistralnog puta i na nadmorskoj visini od oko 1100 m.

 Jedinstveni miris, ukus i boju Hercegovačkog meda ne pripisujemo samo nektaru ljekovitog bilja, nego i činjenici da je ovaj dio Hercegovine jedno od rijetkih ekoloških područja na cijelom Balkanu.

Pčelarstvo Bogdanović 2.jpg

Med od kadulje  tipičan je za regiju Hercegovine, koja ima mediteransku klimu i bogata je ljekovitim biljem. Kadulja je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a čak i njeno botaničko ime (Salvia officinalis) dolazi od riječi salvare – spasiti, izliječiti. Med od kadulje je jako aromatičan i vrlo je tražen u BiH zbog svojih pozitivnih efekata na respiratorni i probavni sistem, i generalno na imunitet.

Pčelarstvo Bogdanović 3.jpg

Hercegovački Livadski med 

Livadski med potiče od raznih cvjetova livadskog i grmovitog bilja, ima raznovrstan i bogat sastav, te je dobijeni med izuzetnog kvaliteta, pun enzima, minerala, vitamina i ostalih vrijednih sastojaka. Specifična struktura biljnih vrsta, posebno onih planinskih, čine med prepoznatljivim. Livadski med se preporučuje za jačanje imunog sistema i poboljšanje fizičke i intelektualne radne sposobnosti, odličan je izbor za ljude sklone polenovim alergijama. Takođe, blagotvorno utiče na rad srca i krvnih sudova, kao i na imunitet. On snagom raznovrsnih sastojaka povoljno utiče na djecu u razvoju, starije osobe, kao i sve one kojima je potreban odmor i dodatna energija.

Livadski med je najkompleksniji i sadrži najviše vitamina koji potiču od mnogih biljaka jer svaka biljka ima specifičan hemijski sastav. Zbog vitamina koje livadski med sadrži, poželjno je isti uzimati u vrijeme sezonskih prehlada.

Pčelarstvo Bogdanović 4

Pčelarstvo Bogdanović 5

Pčelarstvo Bogdanović 6

Pčelarstvo Bogdanović 7

Pčelarstvo Bogdanović 8

Pčelarstvo Bogdanović 9

U PONUDI IMAMO:

  • LIVADSKI MED po cijeni od 18 KM za kilogram i
  • MED OD KADULJE po cijeni od 18 KM za kilogram.
  • MED OD VRIJESKA po cijeni od 18 KM za kilogram.
  • PROPOLIS KAPI  20 ml po cijeni 5 KM.
  • MED + ,  kombinacija meda, polena i propolisa po cijeni od 27 KM za kilogram.
  • MED MIX, kombinacija meda i orašastog voća ( orah, badem, lješnjak, indijski orah i sl.) po vašem izboru i po cijeni od 23 KM za kilogram.

Med možete naručiti u pakovanjima od 1kg, 500gr  i 200gr.

Pčelarstvo Bogdanović 10

Pčelarstvo Bogdanović 11

Pčelarstvo Bogdanović 12

Pčelarstvo Bogdanović 13

Pčelarstvo Bogdanović 14

Pčelarstvo Bogdanović 15

Pčelarstvo Bogdanović 16

Pčelarstvo Bogdanović 17

Pčelarstvo Bogdanović 18

PRODAJA  MEDA:


PČELARSKA  FARMA  BOGDANOVIĆ  MED

BESPLATNA  DOSTAVA  NA  PODRUČJU  TREBINJA

ZA BiH, SRBIJU, CRNU GORU, HRVATSKU I SLOVENIJU DOSTAVLJAMO BRZOM POŠTOM.

NARUDŽBE  NA  TEL. 065 863 046


Med i cimet

Med i cimet čak i ukoliko se potpuno odvojeno upotrebljavaju imaju svojih ljekovitih moći, a mješavina meda i cimeta nosi obilježje eliksira zdravlja i besmrtnosti. Ona je od davnina bila duhovna hrana mudraca i svetaca, blaženstvo duha i nebeski dar.

Nekada se vjerovalo da med i cimet upotrebljeni kao mješavina mogu vratiti vid slijepima ili čak oživjeti mrtve. Ako ne to, ona zasigurno čuva zdravlje, daje krepkost, mladost i plodnost. Istočni narodi med i cimet smatraju najblagotvornijim darom prirode i ovaj eliksir vijekovima koriste za liječenje takoreći svih bolesti i psihičkih stanja. Postoji vjerovanje da čovjek koji bar nekoliko puta mjesečno uzima med, ne može se ni razboleti.

Naučna istraživanja, koja su obavljana širom svijeta između ostalog u Japanu, Sjedinjenim Americkim Državama, Australiji, pokazuju da med i cimet u kombinaciji imaju fantastične ljekovite moći kao što su regeneracija organizma, podizanje otpornosti organizma i slično. Svakako je utvrdjeno da med i cimet primjenjen kao lijek ima blagotvoran uticaj na čitav organizam čineci ga vitalnijim i snažnijim, a najnovije statistike potvrdjuju da bitno produžava i ljudski vijek.

Šta je cimet? Cimet se dobija od kore stabla cimetovca (Cinammomum zeylanicum), koje raste u Aziji, i najviše se upotrebljava kao začin. Kineska farmakopeja ne bi mogla ni da se zamisli bez ove ljekovite biljke. Kora cimetovca upotrebljava se za liječenje prehlade, kašlja, grčeva u želucu, problema sa varenjem i psihičkih problema, a eterična ulja od lista ove biljke koriste se za liečenje slabe cirkulacije i reumatizma, celulita, stomačnih problema i infekcija.

U nastavku se nalaze najblagotvorniji recepti za liječenje sa medom i cimetom, koje je objavio ugledni kanadski naučni časopis Weekly World News.

Za jačanje imuniteta

Med i cimet upotrebljeni kao mješavina, uz redovnu upotrebu ojačaće imunitet i uspješno štititi organizam od virusa i bakterija.

Za dugovječnost

Hunzi su pleme koje je dobro poznavalo ljekovitost cimeta i meda. Oni svakodnevno uživaju u čaju od cimeta i meda, doživljavaju duboku starost i pri tom dugo ostaju krepki i vitalni a upravo ova kombinacija – kažu naučnici usporava proces starenja, produžava životni vijek a kožu čini svježom, nježnom i mekšom.

Recept za to glasi ovako: jednu kašiku cimeta i četiri kašike meda prokuvati u jednoj šolji vode. Podijeliti na četiri dijela i piti tokom dana (četiri puta dnevno).